Cocktail van bestrijdingsmiddelen over kinderen heengesproeid

Franse kinderen die in de buurt van een wijngaard wonen, krijgen een cocktail van bestrijdingsmiddelen en pesticiden over zich heengesproeid, zo blijkt uit een onderzoek. Het onderzoek werd opgezet door ouders die zich zorgen maken. In de haren van kinderen werden meer dan 624 sporen gevonden van chemische middelen die er niet in thuishoren.

Van de 53 soorten pesticiden die werden gevonden, is bekend dat ze het hormoonsysteem kunnen verstoren, kankerverwekkend zijn of geboorteafwijkingen kunnen veroorzaken. Dertien pesticiden kwamen in alle onderzochte haarstalen voor. De kinderen werden in de regio rondom Bordeaux onderzocht. De ouders roepen op om meer biologische bestrijdingsmiddelen te gaan gebruiken, die niet schadelijk zijn voor de mens.

Wellicht kunnen de boeren de kids korting geven op hun eerste wijntje?

Lees ook:70 procent van de Fransen wil geen wet tegen ‘corrigerende tik’
Lees ook:Vier kinderen omgekomen in brand
Lees ook:Lijk in sporttas gevonden
Lees ook:Tips: met kinderen naar Parijs
Lees ook:Mogelijke heropening moordzaak Gregory

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>