Plaag: Roofvogels vallen levende dieren aan in Zuid-Frankrijk

Gieren vallen steeds vaker levend vee aan in de Zuid-Franse Pyrenëeen, zo meldt een lokale krant. De roofvgels eten normaal gesproken alleen kadavers, maar bij gebrek aan eten vallen ze nu ook levend vee aan, zoals kalveren. In 2013 werden er 53 aanvallen gerapporteerd, tegenover 33 in 2011. En ook dit jaar is het raak, vertelt boer Loubieng, eén van zijn kalveren werd twee weken geleden doodgepikt door de roofvogels. Lokale autoriteiten verwachten dat de roofvogels alleen aanvallen als ze zien dat een dier verzwakt is en vragen daarom aan boeren goed op te letten of hun dieren geen verwondingen, kneuzingen of vermoeidheid tonen.

De gieren werden tot zes jaar geleden niet gespot in het gebied, ze komen overgevlogen uit Spanje. Het trieste is dat de gieren ook gezonde dieren aanvallen die even uitrusten. Boeren vinden die dan terug zonder ingewanden. Omdat de gieren nu weten waar ze vers vlees is, komen ze steeds vaker terug. De vogels zijn beschermd en mogen niet zomaar afgeschoten worden. De lokale overheid bekijkt nu hoe ze de aanvallen kunnen voorkomen.

Lees ook:Invasie van wandluizen in Parijse hotels
Lees ook:SNIA
Lees ook:Sluiting dreigt voor asiel van Brigitte Bardot
Lees ook:Franse boeren hebben last van droogte
Lees ook:Hittegolf: Leeuw krijgt bloed-ijsje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>