‘Rijkste man van Frankrijk wil Belg worden’

Bernard Arnault, de rijkste man van Frankrijk, wil Belg worden. Hij heeft een naturalisatieaanvraag ingediend bij de bevoegde commissie van de Kamer. Dat meldt het dagblad La Libre Belgique.  

De 63-jarige Arnault is de voorzitter van de luxegroep Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH). Met een vermogen van 41 miljard dollar is hij volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes de vierde rijkste man ter wereld.

Het motief van Arnault om Belg te willen worden is niet bekend, maar de aangekondigde belastingverhoging voor de allerrijksten in Frankrijk kan ermee te maken hebben. President François Hollande wil de hoogste inkomens gaan belasten met 75 procent om de economische malaise in zijn land te bezweren.

Volgens Georges Dallemagne, voorzitter van de naturalisatiecommissie van de Kamer in België, zal Arnaults dossier “worden behandeld als alle anderen”. In het dagblad zei hij: “Er liggen 47.000 dossiers op ons bureau. Onze commissie heeft de aanvraag van Arnault vorige week ontvangen”.  Om Belg te kunnen worden, zal Arnault, die officiëel in Parijs woont, onder andere moeten aantonen dat hij duurzame banden heeft met België. Hij heeft een huis in de omgeving van Brussel en zou bezig zijn met het versterken van een coördinatiecentrum in België.

Bron: La Libre Belgique. Foto: nicogenin/WikiCommons.

Lees ook:Rijkste Fransman is eigenaar van Nederlands grootste superjacht Symphony
Lees ook:De rijkste man van Frankrijk (2012)
Lees ook:België dient klacht in tegen accijnsverhoging op bier in Frankrijk
Lees ook:Gérard Depardieu wordt Belg
Lees ook:De rijkste man van Frankrijk (2010)

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Rijkste man van Frankrijk wil Belg worden’

  1. wilfred degens

    Zou hij ook een gangster genoemd mogen worden, wanneer hij niet de wet overtreedt, maar wel, in een land gevuld met medemensen in grote financiële nood, per jaar minstens 2 miljard dollar aan rente incasseert en daarom het land wil verlaten, omdat daarvan, na belastingaftrek, hij nog “maar” 500 miljoen per jaar zuiver inkomen op zijn bankrekening bijgeschreven kan krijgen? Wat moet dat een gewetenloze en gevoelloze man zijn. Mensonwaardig!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>