De meest exclusieve pieper ter wereld

La Bonnotte. Onthou die naam. Het is géén bijzondere wijn of zeldzame truffel. Wel een ziltig aardappeltje uit Frankrijk dat ’s werelds beste chef-koks steeds meer koesteren.

Francis en Gert Jan Zonneveld van de sjieke groenteleverancier Rungis (NL) begonnen twee jaar geleden de jacht op La Bonnotte, die afgelopen woensdag zowaar leidde tot een buit van 500 kilo. Grotendeels zelf handmatig gerooid op het schiereiland Noirmoutier voor de Franse westkust, de enige plek op aarde waar deze mini-aardappel als lentelekkernij wordt geteeld. Er wordt geoogst in de eerste week van mei. De hele plaatselijke bevolking, zo’n 2500 mannen en vrouwen, wordt daarbij ingezet.

La Bonnotte dankt zijn bijzondere smaak aan de teelt op zanderige grond die geregeld wordt overspoeld met zeewater en algen.

De exclusieve aardappel is van 7 t/m 15 mei te proeven bij restaurant VIS in Rotterdam. Echte delicatessen-groentenboeren verkopen hem ook. Je moet wel even pinnen van te voren: de groothandelsprijs is 35 euro per kilo.

Bron: AD

Lees ook:Streekproducten uit de Midi Pyrenees
Lees ook:Politie vindt 110 kilo coke in appartement
Lees ook:‘Franse vrouwen moeilijkst te imponeren op datingsites’
Lees ook:Seks, leugens en intriges: Schokkende verhalen over vrouwen van de Franse politiek
Lees ook:Fransen willen Wallonië best ‘adopteren’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>