Priesters veroveren Franse hitlijst

De Franse priesters Jean-Michel Bardet en Charles Troesch en seminarist Dinh Nguyen Nguyen staan met hun cd “Spiritus Dei” voor de derde week op rij op nummer één in de Franse top vijftig. In Frankrijk alleen al zijn al meer dan 200.000 exemplaren van de cd verkocht.

Het trio heeft op initiatief van Jean- Michel di Falco Léandri, bisschop van Gap, een cd opgenomen voor een pastoraal project. Zij maakten deel uit van vijf kandidaten die geselecteerd werden door hun bisschop. Léandri hoopt dat zijn priesters het succes van de Ierse groep The Priests, waarvan zo’n 1,5 miljoen platen werden verkocht in Europa, evenaren. Op het album van Les Prêtres, dat op 29 maart uitkwam, staan niet alleen christelijke liedjes, maar ook onder meer nummers van Jacques Brel. Les Prêtres geven binnenkort concerten.

De opbrengst van de cd gaat naar de bouw van een nieuwe ontvangstruimte voor de bedevaarders in het Mariaal heiligdom van Laus en naar de inrichting van een school voor 1.700 leerlingen in Madagaskar. De priesters staan hun auteursrechten volledig af. “Wij zullen niet in een Ferrari rondrijden”, zei één van hen. De opnames namen een week in beslag. Voor de realisatie van een videoclip waren vier dagen nodig.

Bron: HLN.be

Lees ook:Dé Franse zomerhit van 2010?
Lees ook:Negen priesters vast voor pedofilie
Lees ook:Saint Richard
Lees ook:Eerste popcornrestaurant opent in Parijs
Lees ook:“Invalide man genezen in Lourdes”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>