Voor het eerst in 5 jaar weer een zwart model op de cover van Vogue

Voor het eerst in 5 jaar staat er weer een zwart model op de cover van modetijdschrift Vogue Paris. Het laatste model met een donkere huidskleur was Rose Cordero die in maart 2010 op de cover stond, in het komende meinummer mag Liya Kebede fashion tonen.

Vogue Parijs heeft doelbewust voor het model gekozen, want in Engeland is een rel ontstaan, nadat men erachter was gekomen dat Jourdan Dunn in februari 2015 het eerste zwarte model in 12 jaar tijd was dat solo op de cover stond. In allerijl heeft de Franse Vogue dus naar een geschikt model gezocht, om niet ook langer dan tien jaar kleurloos te verschijnen.

Liya Kebede (37) is een Ethiopisch model en woont met haar man en twee kinderen in New York.

 

Lees ook:Lara Stone voor 7e keer op cover Vogue Paris
Lees ook:Brabantse Lara Stone exclusief in Franse Vogue
Lees ook:Top 3 van de beste Franse modereclames voor het najaar 2014
Lees ook:Marion Cotillard op cover van Vogue
Lees ook:Transseksueel model naakt in Vogue

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>