Model voor één dag in Parijs

© Galeries Lafayette

Galeries Lafayette organiseerde afgelopen dinsdag voor de derde maal op rij ‘de grootste modeshow ter wereld’ in Parijs. Frankrijk.blog.nl’s redacteur Helene van Santen was één van de gelukkige vierhonderd deelnemers die mocht paraderen op de catwalk aan de Boulevard Haussmann.

“Meelopen in een échte modeshow. Het is altijd een droom van me geweest. Twee jaar geleden werd die droom werkelijkheid toen Galeries Lafayette voor de eerste keer ’de grootste modeshow ter wereld’ organiseerde, waarbij niet-professionele modellen de kans kregen om over de catwalk te paraderen. Het evenement werd zo’n groot succes, dat het een jaarlijks terugkerende show is geworden. Dus waarom je droom niet nog een keer uit laten komen? Vorig jaar gooide een griepje roet in het eten, maar dit jaar was ik opnieuw van de partij. Galeries Lafayette ontving duizenden reacties van vrouwen (en heren!) die graag wilden meelopen in de show. Een casting werd in het leven geroepen om de uiteindelijke vierhonderd deelnemers, die mochten meelopen in hun eigen outfit, te selecteren.

Catwalkcoach
Op dinsdag 18 september was het zover. Ik meldde me ‘s ochtends vroeg bij een hotel en congrescentrum in hartje Parijs dat door Galeries Lafayette was afgehuurd. Daar werden we omgetoverd tot modellen voor één dag. Ons haar werd gestyled door een team van L’Oréal, de make-up werd verzorgd door visagisten van Studio Make Up en we konden een foto laten maken op de cover van het Franse magazine Glamour. Na de lunch was het tijd voor de catwalkles van een heuse catwalkcoach, die me leerde dat ik mijn hand ab-so-luut niet in mijn zij mag houden tijdens het lopen. D’accord!

Et c’est parti!
Na een snelle generale repetitie was het tijd om, per bus, richting de Boulevard Haussman te vertrekken. Voor de ingang van warenhuis Galeries Lafayette was een groot podium gebouwd met een catwalk in het midden. Backstage werd onze make-up nog even snel bijgewerkt, terwijl we zagen dat steeds meer publiek rondom het podium kwam staan – de bekende Fransen (onder wie Julie Depardieu en Mélanie Thierry) zaten natuurlijk front row. Om 19.00 uur was eindelijk zo ver: de show kon beginnen! Eén voor één liepen de modellen over de catwalk. Ik moet bekennen dat ik vlak voordat ik op moest knikkende knieën had. Maar gelukkig wist ik mijn zenuwen te bedwingen en kon ik vooral genieten terwijl ik over de catwalk liep. Waardoor ik meteen een andere zonde in modeland beging – ik liep namelijk niet met een strakke, zelfverzekerde blik, maar met een big smile…”

Meer lezen?
> Blogger Mary Kay van Out and About in Paris schreef een verslag van de modeshow in Parijs, waarbij ze enkele foto’s van mij plaatste.
> Het duurt nog even, maar in mijn column in de wintereditie van Frankrijkmagazine En Route (begin december in de winkels) kun je meer lezen over mijn avontuur op de catwalk in Parijs.

Le Plus Grand Defilé de Mode du Monde door GlamourParis

Lees ook:3e editie ‘grootste modeshow ter wereld’
Lees ook:Tweede editie grootste modeshow ter wereld in Parijs
Lees ook:Grootste modeshow ter wereld in Parijs
Lees ook:De grootste modeshow ter wereld in Parijs, editie 3!
Lees ook:De grootste modeshow ter wereld: loop mee!

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Model voor één dag in Parijs

 1. Yvette

  Tres cool! :-)

    /   Reply  / 
 2. Adrianne

  Hi there, its fastidious post concerning media print, we all be familiar with media is
  a great source of facts.

    /   Reply  / 
 3. Hosea

  However, black mold removal tips this will not take care of
  the mold problem completely. Second, air ducts must be cleaned as they are prime transports for mold
  spores. Serious repairs could, also, prevent negative
  health effects. First, the area must be partitioned from the rest of
  the home requires containing the mold spores in every home,
  but rooms with mold growth have an increase of spores in the air.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>