Ontdek het Louvre

Het is één van de meest beroemde musea ter wereld: het Louvre. Het Parijse museum is ook één van de oudste ter wereld: het Louvre werd namelijk al opgericht in 1793.

Erg bijzonder aan het Louvre, is dat het is gevestigd in een van oorsprong middeleeuws kasteel. Het werd in 1190 aangelegd door Filips II, als verdediging tegen de aanvallen van de Vikingen vanuit het westen. Het kasteel is door verschillende koningen als koninklijk paleis gebruikt. 

Het museum is ontzettend groot: 160.106 m², waarvan 60.000 m² wordt gebruikt als tentoonstellingsruimte. Het Louvre bestaat uit drie vleugels: de Richelieu-vleugel, de Sully-vleugel en de Denon-vleugel. Er zijn veel beroemde stukken in het museum te bezichtigen, maar de meest beroemde is waarschijnlijk de Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Het Louvre trekt jaarlijks zo’n acht miljoen bezoekers.

Het Louvre is makkelijk te bereiken met de Parijse metro, met lijn 1 en 7 (halte: Palais Royal – Musée du Louvre). Klik hier voor meer informatie over het museum.
Wil je gratis naar het Louvre? Klik hier.

Lees ook:Louvre opnieuw meest bezochte museum ter wereld
Lees ook:21 aug 1911: Mona Lisa gestolen uit Louvre
Lees ook:Mogelijke schetsen Da Vinci ontdekt in Parijs
Lees ook:Louvre Museum opent vestiging in Lens
Lees ook:Stripexpositie in het Louvre

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>