Meer dan 80% bang voor een Islamitische aanslag

Meer dan 80 procent van de lezers van Figaro is bang voor een islamitische aanslag in Frankrijk, zo blijkt uit een online poll. Op de vraag ‘Bent u bang voor een islamitische aanslag in Frankrijk’ reageerden tot nu toe meer dan 11.000 mensen, waarvan 83% de vraag met JA beantwoordde.

Frankrijk heeft de alertheid op een terroristische aanslag verhoogd, zo meldde het ministerie van Binnenlandse zaken vrijdag. Vooral “gevoelige gebouwen” en “religieuze, sportieve of culturele bijeenkomsten”, lopen gevaar op een aanslag.

Frankrijk vecht mee in Irak en Syrië tegen het islamitische geweld aldaar, wat niet door iedereen gewaardeerd wordt. Vooral Parijs zou doelwit zijn van een mogelijke aanslag. Beroemde monumenten worden nu extra beschermd door militairen.

Lees ook:Meer dan 800 Syriëgangers uit Frankrijk voeren oorlog
Lees ook:Steeds meer geweld tegen vrouwen
Lees ook:Aanklacht tegen Chirac na aanslag Pakistan
Lees ook:Fransen meest pessimistisch ter wereld
Lees ook:Franse Rokjesdag levert 11.000 euro op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>