Jongeren filmen aanval van vier meiden op 20-jarige vrouw

Vier jongeren van rond de 15 jaar oud, zijn dit weekend aangehouden, nadat ze een jonge vrouw (20) hadden aangevallen in een park in het Franse Nancy. De pubers waren zo slim een filmpje van de aanval online te zetten.

De aanval gebeurde 10 september, op 19 september postte ze het filmpje. Binnen enkele dagen was de video een hype op sociale media. Veel mensen reageerden woedend op de aanval. De vrouw, die overigens geestelijk gehandicapt is, werd aangevallen door vier meisjes. De vrouw zit op haar mobiel te spelen, als de jongeren haar lastig vallen. Ze probeert ze te negeren, maar de meiden blijven doorgaan met pesten. “Ben je bang ofzo?!”, vragen de pesters. “Nee, ik ben niet bang”, zegt de geïntimideerde vrouw. Hierop geeft één van de aanvallers haar twee klappen en trekt haar van de bank af.

De video werd meer dan 11.000 keer op Facebook gezien. Na publieke verontwaardiging, besloot justitie tot vervolging van de vier meiden. Ze moeten zich binnenkort melden voor de jeugdrechter. De toeschouwers die niet ingrijpen, zouden in principe ook vervolgd kunnen worden. Of dat gebeurt is niet bekend.

 

Lees ook:Massale vechtpartij in pretpark
Lees ook:Aanval van bijen: vier mensen in het ziekenhuis
Lees ook:“Eric Cantona is hypocriet”
Lees ook:Helicopter voor Opéra na steekpartij
Lees ook:In elkaar geslagen jongen (14) in coma

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>