Kunstenaar die haan vastbond aan penis schuldig aan exhibitionisme, maar geen boete

‘Kunstenaar’ Steven Cohen is door een Franse rechtbank veroordeeld voor exhibitionisme, maar heeft geen boete gekregen. De man bond afgelopen september een levende haan vast aan zijn penis in de buurt van de Eiffeltoren en noemde dat ‘performance art’. Als het in een boek zou staan, zou je het niet geloven.

De Zuid-Afrikaanse kunstenaar verklaarde tegenover de rechtbank dat hij een openluchttentoonstelling hield en improviseerde met de haan. Tijdens de act was hij gekleed in een korset, hoge hakken, lange rode handschoenen en een grote gevederde hoofdtooi. De haan zat met een lint aan zijn penis vast. De toeristen keken verbijsterd, maar ook gefascineerd. En nu komt het: Er stond zelfs een groep nonnen te kijken naar de act! Maar een paar momenten later arresteerde de politie de heer Cohen en sleepte hem, samen met de haan aan zijn penis, over het plein.

Het OM had een geldboete van 1000 euro geëist. Cohen is veroordeeld voor exhibitonisme, maar er is geen straf opgelegd, hij kwam er dus zonder boete vanaf. Toch is de artiest niet tevreden: “Het systeem heeft gefaald, door mij te veroordelen”. Volgens de artiest was zijn act een reactie op de in zijn ogen groeiende homofobie, xenofobie en anti-semitische wereld. Hij woont al twaalf jaar in Parijs.

“Door mijn meest intieme delen te showen, laat ik zien: Ik ben een man, ik ben een nicht, ik ben wit.” Ja, de artiest is niet echt subtiel. Verder had hij nog te melden dat de haan, die Franck heet, geen schade was toegebracht tijdens de act. Hij koos voor de haan, omdat dit het symbool van Frankrijk is. Toch opmerkelijk, want hoe kom je aan een levende haan in hartje Parijs?

 

Lees ook:Guerlain krijgt boete om racistische uitspraak
Lees ook:Le Pen veroordeeld voor uitspraken WO II
Lees ook:Celstraf dakloze voor doodschoppen hond
Lees ook:Fransman krijgt boete wegens te weinig seks
Lees ook:Minister beboet voor racistische uitspraken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>