Grootschalige ontruiming van Romakamp in Frankrijk

Meer dan 100 Roma zijn vanochtend in de Zuid-Franse badplaats Nice uit hun kamp gezet. Vanaf 7.45 uur woensdagochtend zijn ongeveer vijftig politiemannen in de weer om het Romakamp bij de boulevard du Mercantour te ontruimen. Onder de honderd tentbewoners zijn twintig kinderen, waarvan 13 leerplichtig, aangetroffen. De overheid had 20 maart toestemming gekregen van justitie om het kamp te ontruimen. Tot die tijd hadden de Roma de tijd om zelf te vertrekken. De onderkomens van de ‘vluchtelingen’ worden met een bulldozer gelijk gemaakt. De meeste Roma komen van een kamp dat eerder in november 2013 werd ontruimd in de regio Var.

Volgens de overheid zijn de condities waarin de Roma leven onder de maat. De hygiëne is extreem slecht. Maar waar de Roma nu moeten wonen, is ook niet duidelijk. Waarschijnlijk gaan ze op zoek naar een nieuwe plek om een kamp te vestigen, want ze moeten toch ergens slapen. Terug naar Roemenië zullen ze waarschijnlijk niet gaan, omdat de leefomstandigheden daar nog veel slechter zijn. Een video van de ontruiming zie je hier.

 

Lees ook:Politie ontruimt kamp zigeuners in Lyon
Lees ook:Zigeuners blokkeren snelweg
Lees ook:VN bezorgd om zigeuners in Frankrijk
Lees ook:Geweld tegen Roma extreem hoog in Zuid-Frankrijk
Lees ook:Frankrijk begonnen met uitzetten zigeuners

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>