Geweld tegen Roma extreem hoog in Zuid-Frankrijk

Racisme en geweld tegen Roma zijn extreem hoog in Marseille, zo blijkt uit een nieuw rapport van Amnesty International. In Frankrijk wonen ongeeer 20.000 Roma, waarvan 1200 in Marseille. Het is de armste minderheid van de stad. De groep heeft te maken met geweld van inwoners, maar ook de politie.

De politie van Marseille viel in de avond van 22 november 2011 de kerk St. Martin d’Arenc in Marseille binnen, aar tien uitgezette Roma families leeffden. De politie spoot traangas in de tenten waar kinderen sliepen en joeg hen hardhandig naar buiten. Daarna werden alle persoonlijke bezittingen vernield. Diverse Roma werden met botbreuken in het ziekenhuis opgenomen, het merendeel durfde vervolgens geen aangifte tegen de politie te doen in angst voor nog meer geweld en intimidatie.

De grootste kritiek van Amnesty op de stad Marseille is dat de Roma in extreme armoede leven. Zo hebben ze geen onderdak, maar slapen in tenten. De kinderen gaan niet naar school en ze hebben weinig te eten. Amnesty gaat samen met de Europese Unie een campagne opzetten tegen racisme van deze kwetsbare groep.

Lees ook:Marseille meest racistische stad van Frankrijk
Lees ook:Brutale overval door Roma op camera vastgelegd
Lees ook:Frankrijk begonnen met uitzetten zigeuners
Lees ook:Tiener gijzelt kinderen op Franse school
Lees ook:Google voorkomt nachtelijke beroving in Marseille

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>