Franse travestiet Cleopatra vijf jaar cel voor afpersing

Een Franse travestiet onder de werknaam ‘Cleopatra’ moet vijf jaar de cel in voor afpersing. De 26-jarige prostitueerde zichzelf als travestiet en maakte tijdens de seksuele bezoekjes video’s. Vervolgens chanteerde hij zijn cliënten en dreigde de video openbaar te maken als ze hem niet betaalden. De man was al eerder veroordeeld, maar werd nu wederom aangeklaagd door acht van zijn cliënten. Dit waren degenen die een proces aandurfden, waarschijnlijk zijn er nog meer slachtoffers.

‘Cleopatra’ of ‘George Dior’, zoals hij zich ook wel noemde, stuurde soms midden in de nacht een smsje naar een van zijn slachtoffers met de tekst: “Nu 5000 euro overmaken. Vergeet niet: Dat is beter dan de schaamte tegenover je vrouw en je collega’s.”

De oplichter werkte vooral in de chique wijken van Parijs en Nice. Hij pendelde met de trein heen en weer. Zijn geld ging op aan cocaïne, dure appartementen en luxe producten.

Justitie rekent het hem ernstig aan dat hij de mannen in een lastig parket bracht en ze duizenden euro’s ontfutselde. Cleopatra heeft slechts een half jaar voorwaardelijk gekregen en moet dus minstens 4,5 jaar de cel in.

Lees ook:Charmante lifter blijkt oplichter
Lees ook:Vertraging Eurostar door slechte weer
Lees ook:Hittegolf in Frankrijk: Brandweer zet openbare brandkranen open
Lees ook:Gokken aan zee
Lees ook:Man vergeet koffer met 27.000 euro in trein

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>