Le Pen veroordeeld voor uitspraken WO II

Jean-Marie le Pen, de oprichter van de extreemrechtse Franse partij Front National, is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden vanwege zijn uitspraken over de Tweede Wereldoorlog. Ook moet hij een boete betalen van 10.000 euro.

In een interview met het tijdschrift Rivarol in 2005 noemde Le Pen de nazi-bezetting “niet bijzonder onmenselijk”. In 2009 werd de inmiddels 83-jarige Le Pen al veroordeeld voor zijn uitspraak, maar een andere rechtbank vernietigde dat vonnis. Daarna kwam de zaak terecht bij het hof van beroep, dat nu de eerste veroordeling heeft bevestigd.

Jean-Marie le Pen heeft inmiddels het leiderschap van de Front National overgedragen aan zijn dochter Marine. Zij is kandidaat voor de Franse presidentsverkiezingen in april en mei.

Lees ook:Peiling: Le Pen wint verkiezingen
Lees ook:Jean-Marie Le Pen treedt af
Lees ook:Le Pen dood verklaard op Twitter
Lees ook:Gaat Jean-Marie Le Pen (86) eindelijk met pensioen?
Lees ook:Mélenchon grote verrassing in peiling presidentsverkiezingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>