Eis 4 jaar cel tegen beurshandelaar

Tegen de Franse beurshandelaar Jérôme Kerviel is vier jaar celstraf geëist. Hij zou zijn werkgever, de Franse bank Société Générale, een miljardenverlies hebben bezorgd met ongeoorloofde speculaties op de futuremarkt. Hij bracht de bank daarmee aan de rand van de afgrond.

De 33-jarige Kerviel wordt beschuldigd van vervalsing, vertrouwensbreuk en het zonder toestemming gebruiken van computers. De zaak kwam in januari 2008 aan het licht. De aanklager noemde Kerviel een manipulator, een bedrieger en een leugenaar. Naast de celstraf is ook een boete van 375.000 euro geëist.

Bronnen: NOS, Le Monde.

Lees ook:Franse beurshandelaar veroordeeld tot 3 jaar cel
Lees ook:Proces beurshandelaar Kerviel begonnen
Lees ook:Drie maanden cel door belediging op Facebook
Lees ook:Ribéry officieël beschuldigd in seksschandaal
Lees ook:Burgemeester voor rechtbank om zelfverrijking

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>