Polisse, winnaar Juryprijs in Cannes, in Nederlandse bios

In Frankrijk trok de film 2,3 miljoen bezoekers en behaalde daarmee een plek in de top twintig van de populairste films van 2011: Polisse. Bovendien won de film van de Franse actrice en regisseur Maïwenn de Juryprijs op het Filmfestival in Cannes. Vanaf 5 januari is het drama ook in de bioscoop in Nederland te zien.

Polisse laat het dagelijkse leven zien van een groep politieagenten dat werkzaam is bij het Zedenteam van de Parijse politie. Een zooitje ongeregeld dat elke dienst weer, met zeer beperkte middelen, vecht tegen opgeschoten crimineeltjes, pedofiele smeerlappen en fantasten, maar ook de macho, bureaucratische pikorde bij het korps. Hun chef doet zijn best, maar ‘Narcotica’ gaat áltijd voor.

Voor de gedreven agenten is het niet makkelijk om thuis hun werk bespreekbaar te maken. Fred kent dat probleem maar al te goed. Zeker wanneer hij naast al het gedoe op het bureau ook nog verliefd wordt op Melissa , een fotografe die in opdracht van het Ministerie meeloopt met het team. Het is een rauwe en confronterende, maar ook droogkomische speelfilm die in documentairestijl is opgenomen. Door die stijl wordt de film veelal vergeleken met de succesvolle speelfilm Entre les Murs, over een schoolklas in een achterstandswijk in Frankrijk.

Lees ook:Filmrecensie Polisse
Lees ook:Win DVD Polisse!
Lees ook:Win Frans filmpakket!
Lees ook:Filmrecensie Amer
Lees ook:Filmrecensie Les Infidèles

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>