Hollande: ’2013 wordt zwaar jaar voor Frankrijk’

Het nieuwe jaar 2013 staat voor de deur. Maar dat is volgens de Franse president François Hollande niet al te veel reden voor vreugde: hij verwacht dat het komende jaar erg zwaar wordt voor Frankrijk. Dat meldt HLN.

De Franse economie zal naar verwachting de eerste zes maanden van het nieuwe jaar niet tot nauwelijks groeien. Ook de werkloosheid, die zich op het hoogste niveau in 14 jaar bevindt, zal het hele jaar blijven toenemen, aldus Hollande. “Er is geen recessie, niet in Frankrijk. Maar het wordt moeilijk”, aldus de president.

De Franse overheid richt zich nog steeds op het terugbrengen van het overheidstekort tot 3 procent van het bruto binnenlands product, zoals Brussel verplicht. “Dat is ons doel. En als je een doel neerzet, is het de bedoeling dat te halen”, aldus Hollande.

Lees ook:Hollande vindt presidentschap moeilijk
Lees ook:Sarkozy loopt in op Hollande in verkiezingsstrijd
Lees ook:Hollande: ‘De economische situatie is ernstig’
Lees ook:Geen kerstvakantie voor François Hollande
Lees ook:Hollande wil ouderschapsverlof van 6 maanden voor vaders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>