Collioure. L’endroit préféré de… Laurent Corraze

In de rubriek ‘L’endroit préféré de…‘ presenteren Fransen én francofielen hun favoriete plek in Frankrijk. Laurent Corraze uit Toulouse, wijnverkoper bij Chai Vincent, bijt de spits af. Hij is opgegroeid in het zuiden van Frankrijk en woont er nu weer, na allerlei omzwervingen over de hele wereld (zo reisde hij door Vietnam en woonde en werkte hij drie jaar in Maastricht).

‘Mon endroit préféré en France? C’est Collioure!‘ Hij legt uit: ‘Het is de kant van de Méditerranée, de Middellandse zee, waar ik van houd. Ver weg van de gebetonneerde badplaatsen… Een dorpje met een ‘âme‘, een ziel, waar Matisse, Dalí, Picasso in de straatjes hebben zitten schilderen, waar je wegdroomt bij het zien van het kasteel en het oude fort. Wat heeft zich hier allemaal afgespeeld?

Het leven is goed hier, plus douce, aangenamer, zachter, door de pracht van de omringende wijngaarden en nabijliggende zee. Ik houd van Collioure omdat het niet massaal is, niet overspoeld door toeristen. Je proeft hoe het leven er echt is en lijkt er meteen bij te horen. Voor mij voelt het als een tweede thuis.’

 

 

 

 

Lees ook:Le Hangar. L’endroit préféré de… Marina Kulik
Lees ook:Fort Boyard, op zoek naar de sleutels
Lees ook:Expositie over actrices en hun kapsel
Lees ook:Bezoek Fort Boyard!
Lees ook:Fransen werken het minste van Europa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>