Prins Albert 10 jaar op de troon in Monaco

albert

Prins Albert van Monaco zit dit jaar 10 jaar op de troon van Monaco. Hij viert dit op 11 en 12 juli met zijn volk in het kleine Prinsendom in Zuid-Frankrijk. De festiviteiten bestaan onder andere uit een gratis concert van Robbie Williams. 

Prins Albert werd op 6 april 2005 officieel vorst van Monaco toen op die dag zijn vader Rainier op 81-jarige leeftijd stierf. Zijn moeder Grace Kelly was eerder al overleden in een aut0-ongeluk. Prins Albert is de 14de heerser van Monaco.

Op zaterdag 11 juli wordt een receptie georganiseerd waarbij prinses Charlène en prins Albert de inwoners van Monaco uitnodigen op het plein van het paleis. Alleen mensen met een Monegask paspoort zijn welkom. Op zondag 12 juli wordt een concert georganiseerd in Monaco, waarbij onder andere Robbie Williams, Lemar en Justin Caldwell optreden. Dit concert is gratis, maar wederom alleen voor inwoners te bezoeken.

 

Lees ook:Prins Albert viert in Monaco 70 jaar vrijheid
Lees ook:Zwangere prinses Charlène van Monaco straalt op Rode Kruis bal
Lees ook:In hoeveel landen is het Frans de officiele taal?
Lees ook:Prinses Charlène van Monaco bevallen van een tweeling
Lees ook:Zwangere prinses Charlène van Monaco met wijn gespot

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>