Valérie Trierweiler wint rechtszaak om bikinifoto

Valérie Trierweiler, de vriendin van de Franse president François Hollande, heeft de rechtszaak gewonnen die zij had aangespannen tegen het Franse magazine VSD. Het weekblad had een foto van Trierweiler in bikini op de cover geplaatst.

De foto was gemaakt tijdens de vakantie van Trierweiler en Hollande aan de Côte d’Azur. Trierweiler klaagde VSD aan wegens schending van haar privacyrechten en eiste 30.000 euro. De rechter in Parijs oordeelde dat het blad een schadevergoeding van 2.000 euro moet betalen.

In de Franse media wordt Trierweiler hypocrisie verweten, omdat ze geen stappen ondernam tegen haar eigen werkgever Paris Match, dat eveneens vakantiekiekjes van de première dame en de president publiceerde. Trierweiler is werkzaam als journalist voor Paris Match. Volgens haar advocaat is het verschil dat Paris Match de foto’s alleen in het magazine plaatste, en niet op de cover.

Bron: The Telegraph. Foto: Jackolan1/WikiCommons.

Lees ook:Carla Bruni adviseert Trierweiler om te trouwen
Lees ook:De nieuwe première dame van Frankrijk
Lees ook:‘Valérie Trierweiler had naast Hollande nog een affaire’
Lees ook:Journalist ontslagen na seksistische tweet over Trierweiler
Lees ook:Trierweiler onder vuur na bezoek modeshow Dior

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>