Franse Femen-activiste schrijft boek: ‘ik heb geen spijt, ondanks enkele valkuilen’

Eloïse Bouton was de eerste Franse vrouw die zich aansloot bij de Oekraïnse feministische actiegroep Femen en heeft daar nu een boek over gepubliceerd. De journaliste en vertaalster is een ex-Femen en wil met het boek “een periode van mijn leven afsluiten”. 

Bouton wil afrekenen met de geruchten rondom de feministische groepering. Zo beweren sommigen dat de vrouwen ingehuurde prostituees zijn. “De financiering is niet altijd even duidelijk en daar moet de organisatie open in worden. Anders blijven dit soort valse geruchten bestaan”. Ze benadrukt dat ze het boek niet heeft geschreven uit rancune als ex-lid, maar ze is wel kritisch. “Femen is geen sekte! Dat wil ik duidelijk maken.”

Eloïse heeft nog drie rechtszaken tegen haar lopen in Frankrijk, onder andere voor exhibitionisme in een kerk. Voor de juridische kosten draait ze zelf op, Femen betaalt niks. “Ik besloot om bij Femen weg te gaan, omdat zij bepalen aan welke acties je meedoet. Maar ze dragen niet de gevolgen. Ze zeggen: die steen, die gooi je zelf. Ik kan nu als ‘freelance’ activist veel beter bepalen waar en wanneer ik waarvoor strijd.”

Het boek ”Confession d’une ex-Femen” door Eloïse Bouton, 208 pagina’s, kost 16,95 euro’s in Frankrijk, maar slechts 12,99 in Nederland bij Bol.com.

Lees ook:Apple weigert boek van Franse feministe omdat de foto te sexistisch is
Lees ook:Truffels en Champagne: De extravagante uitgaves van Sarkozy
Lees ook:Brigitte Bardot is weer eens boos
Lees ook:Man stapt naar rechter nadat zijn ex-vrouw trouwt met zijn vader
Lees ook:Franse ministers naakt op Facebook

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>