Heerlijk lezend door Parijs

Heerlijk Parijs – Foto: Tessa Heerschop

‘In Parijs krijg je nog maar zelden een kaasplateau én een rijk dessert voorgezet. Houd het daarom, als je een zoet meesterwerkje wilt serveren, na het hoofdgerecht bij een groene salade, of laat die ook weg.’Deze tip voor restaurateurs komt uit het nieuwe boek ‘Heerlijk Parijs’ dat een culinaire gids is voor zowel toeristen als inwoners van de stad die culinair geïnteresseerd zijn in alles dat de Franse hoofdstad te bieden heeft.

Het boek is geen saaie restaurantgids, maar komt met verrassende tips, menu’s en inkoopadressen voor speciale ingrediënten. Het beknopte hoofdstuk ‘menu’s en recepten’ biedt net genoeg tips en variaties om zelf thuis aan de slag te gaan. Wij gaan thuis vast aan de slag met de dip van artisjokken, ingelegde citroen, Parmezaanse kaas en knoflook.

Onbedoeld is de gids een inburgeringscursus voor nieuwe restaurantbezoekers. Zo komen we te weten dat als er na je derde koffie jus d’orange wordt aangeboden, er sprake is van ‘fout le camp’, oftewel ‘en nou wegwezen’ – hoogste tijd om te  gaan.

Heerlijk Parijs, Trish Deseine, Good Cook, isbn 9789461430991 bij Bol.com € 19,95

Lees ook:Restaurantgids voor liefhebbers: Heerlijk Parijs
Lees ook:Eerste popcornrestaurant opent in Parijs
Lees ook:325 adressen voor natuur, rust en ruimte in Frankrijk
Lees ook:Fiets je mee naar Lourdes?
Lees ook:Recept van de week: tartiflette

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>