Apple weigert boek van Franse feministe omdat de foto te sexistisch is

De Apple-store heeft een boek geweigerd van de Franse feministe Bénédicte Martin, omdat er een naakte vrouw op de cover staat. Het boek is daarmee té sexistisch volgens de Amerikaanse webstore. Dat is opvallend, want het boek ‘La Femme‘ gaat juist over vrouwen in een mannenwereld en hoe daarmee om te gaan.

Martin wil een einde maken aan het beeld dat alle feministen halve mannen zijn met haar op de benen en potige lichamen. Benedicte Martin weet dat de meeste vrouwen mooi willen zijn en loopt zelf op hoge hakken: “Soms heb ik het idee dat ik pas serieus genomen wordt, als ik een litteken op mijn borsten laat zien of iets in die richting.”

Vrouwen hoeven volgens Martin zich niet aan te sluiten bij rebelse groepen als Femen om hun punt te maken. Of je nu zakenvrouw of huisvrouw bent, je hebt het recht om voor jezelf op te komen. Ook met make-up op mag je carrière maken en ook als huisvrouw heb je recht op respect in deze samenleving. Benedicte wil aangeven dat gelijke rechten gelden voor iedere vrouw en niet alleen de feminste in tuinbroek met snor.

Het boek is nog niet verkrijgbaar bij Bol.com of Apple, maar wel bij de Franse Amazon.

Lees ook:Vrouwen in het noorden hebben grotere borsten
Lees ook:Standbeeld verwijderd wegens te grote borsten
Lees ook:Franse Femen-activiste schrijft boek: ‘ik heb geen spijt, ondanks enkele valkuilen’
Lees ook:Het huishouden met de Franse slag, als een echte Parijse huisvrouw
Lees ook:Recept: Magische preisoep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>