De beste kaasmaker ter wereld komt uit Frankrijk

Fabien Degoulet (31) heeft zondag de prijs voor beste kaasmaker ter wereld gewonnen tijdens de tweede editie van de Wereldkampioenschappen Kaas en Zuivel in Tours. “Ik ben verrast, trots en ontroerd”, zei de boerenzoon. De Fransman werkt opvallend genoeg niet in zijn eigen land, maar verkoopt kaas in Tokio. Hij verhuisde hier zeven jaar geleden naartoe, omdat hij gepassioneerd is met het land.

Degoulet komt uit een familie van kaasmakers. Zijn opa begon met het vak. Maar Degoulet studeerde eerst Oosterse Talen en Beschaving, voordat hij naar Japan verhuisde.

Aan de wedstrijd deden 23 nationaliteiten mee, uit onder meer Amerika, Japan, China, Israël en Frankrijk. Net als bij een Miss-verkiezing waren er verschillende presentatierondes, waaronder een kaasplankje voor een huwelijk, een kunstwerk en een speciale manier van snijden.

Het evenement is mede bedoeld om kaasmakers over de hele wereld met elkaar in contact te brengen en te inspireren.

 

Lees ook:Frankrijk onttroond als land met beste restaurants
Lees ook:Slechte generale repetitie 'les Bleus'
Lees ook:Meer dan 16 miljoen Fransen kijken naar de overwinning op het WK
Lees ook:Expositie Bretagne – Japan 2012/2013
Lees ook:Franse kaas verbannen uit het Elysée

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>