“De vagina van de koningin toont haar macht”

Een nogal opvallend kunstwerk van Anish Kapoor in de tuinen van Versailles zorgt voor ophef in Frankrijk. Niet zozeer de vorm van de bruine toeter, maar wel wat de kunstenaar erover gezegd heeft, zorgt voor reuring. “De vagina van de koningin toont haar macht”, was zijn opvallende omschrijving van het kunstwerk.

Ondanks dat de Fransen niet preuts zijn, ging hen dit toch net iets te ver. Kapoor heeft hierop gezegd dat hij zich zijn uitspraak tegenover een journalist, niet kan herinneren. Overigens was hij zelf nogal verbaasd over de ophef in Frankrijk, want ‘iedere vrouw heeft een vagina, dus wat is het probleem?’.

De expositie blijft nog tot oktober in de tuinen staan.

Lees ook:Franse politie wederom in opspraak
Lees ook:Tuinen van het Franse Elysée open voor publiek
Lees ook:Artieste gaat uit de kleren voor de Eiffeltoren
Lees ook:Gestolen schilderij na 40 jaar teruggevonden
Lees ook:Mega buttplug in Parijs wordt niet gewaardeerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>