Rijkste man van Frankrijk koopt grootste krant van het land op

Het conglomeraat LVMH wil Le Parisien kopen. De eigenaar van LVMH is Bernard Arnault, de man die onlangs het langste superjacht van Nederland kocht. De krant staat voor 50 miljoen euro te koop, er wordt momenteel onderhandeld over de verkoop.

LVMH staat voor Louis Vuitton Moët Hennessy of Moët Hennessy Louis Vuitton en is het grootste conglomeraat ter wereld van luxeproducten. Dit betekent dat wanneer de krant door dit bedrijf wordt verkocht, ze in principe de hele Parisien kunnen vullen met eigen reclames. En zich wellicht ook met de inhoud gaan bemoeien.

Le Parisien is nu nog in handen van Amaury, de uitgeverij die vernoemd is naar de oprichter van de krant. De grootste krant van Frankrijk werd opgericht in de Tweede Wereldoorlog als verzetskrant.

Het zou zonde zijn als een vrije krant, moet gaan schrijven naar de wil van de eigenaar. Maar de Fransen kennende, zullen ze snel genoeg staken, wanneer ze het niet eens zijn met het beleid van de uitgever.

 

 

 

Lees ook:Recordjaar voor Louis Vuitton
Lees ook:Louis Vuitton meest winstgevende luxemerk ter wereld
Lees ook:De rijkste man van Frankrijk (2010)
Lees ook:Rijkste Fransman is eigenaar van Nederlands grootste superjacht Symphony
Lees ook:De rijkste man van Frankrijk (2012)

1 Reacties // Reageer

One thought on “Rijkste man van Frankrijk koopt grootste krant van het land op

  1. josie

    De eigenaar van C&A heeft ook een krant in bezit en dat gaat goed dus,,,

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>