Extreme wachtlijsten Franse kinderopvang

De Franse kinderopvang kampt met extreme wachtlijsten. In sommige dorpen wachten er 21 kinderen per vrije plek. Van alle kinderen onder de 4 jaar oud, gaat 14 procent naar de opvang.

Je kind naar de opvang doen, is in Frankrijk veel meer geaccepteerd dan in Nederland. Veel vrouwen werken fulltime en dat kan alleen als de baby’s en peuters worden opgevangen. Meer dan de helft van de kinderen gaat noodgedwongen naar de grootouders.

Le Monde heeft een lijst gepubliceerd met het aantal opvangplekken ten opzichte van het aantal kinderen per regio. Daaruit blijkt dat in sommige gebieden het vrijwel onmogelijk is, om professionele opvang te vinden voor een kind dat jonger is dan 4 jaar.

De cijfers stammen uit 2012, maar zijn deze week gepubliceerd. Zie alle conclusies uit het onderzoek naar crèches bij Le Monde.

Overigens nog aardig om te weten: Wifi is sinds januari verboden in de kinderopvang.

 

Nog een opvallende wet die 13 mei is aangenomen: Alle religieuze uitingen zijn verboden in de openbare kinderopvang. Aanvankelijk was dit een initiatief van de extreem linkse partijen, maar extreem rechts heeft nu ermee ingestemd. De wet heet ‘Baby-Loup’ en betekent niet alleen dat er geen kruis meer aan de muur mag hangen, maar ook dat de leiding geen hoofddoek meer mag dragen. Bovendien mag er niet meer voorgelezen worden uit bijvoorbeeld de bijbel, koran of tora aan de kinderen en zijn liedjes met een religieuze achtergrond verboden. Geen Frère Jacques meer voor het slapengaan…

Lees ook:Strenge maatregelen tegen roken, waaronder verbod op roken in de auto in Frankrijk
Lees ook:Met de auto naar Frankrijk: waar moet je op letten?
Lees ook:Oeuvre française verboden
Lees ook:Sluiting dreigt voor asiel van Brigitte Bardot
Lees ook:Française is de ‘baarmoeder’ van Europa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>