Niet de Paashaas, maar vliegende klokken verstoppen eieren

Niet de Paashaas, maar vliegende klokken verstoppen eieren in Frankrijk tijdens Pasen. Nee, dat is geen grap. Ze kennen in Frankrijk wel een paaskonijn, maar hij heeft geen functie. Lees hier het rare verhaal over de vliegende klokken.

Vliegende klokken

De legende vertelt dat kerkklokken tijdens de Katholieke mis op witte donderdag de toren verlaten en vliegen naar Rome. De klokken krijgen miraculeus vleugels, maar je ziet ze niet vliegen, want dat doen ze hoog boven de wolken. In Rome of het Vaticaan halen ze chocolade- en suikereitjes op. Daarna vliegen ze terug naar Frankrijk en laten de eieren vallen in tuinen en parken. De bedoeling is dat kinderen die eitjes gaan zoeken op Paasochtend. Na het zoeken van de eieren op Eerste Paasdag, gaat de familie naar de kerk waar de klokken weer vrolijk klinken. Klinkt bijna net zo plausibel als een Paashaas die eieren verstopt in de tuin, toch?

De Fransen vieren Pasen bijna hetzelfde als de Nederlanders, maar er zijn wel wat verschillen. Lees hier verder over hoe Fransen Pasen vieren.

Lees ook:Paaseieren zoeken in Frankrijk
Lees ook:Frans paasrecept: zelfgemaakte chocolade-eitjes in de dop
Lees ook:Nieuwe klokken bij Notre Dame gearriveerd
Lees ook:Monaco presenteert vliegende auto
Lees ook:14 Julliet: Foto’s van het defilé in Parijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>