Bijzondere graftombe van een prins gevonden in Franse dorp

Object uit de graftombe

Een team van archeologen heeft een prinselijk graf uit de vijfde eeuw voor Christus gevonden in het Franse dorp Lavau (Aube). In de graftombe werden diverse bijzondere objecten ontdekt.

De begraafplaats werd gebruikt vanaf 1400 voor Christus. Dit graf bevat een reeks prachtige voorwerpen, wat bewijst dat het hier om een machtig persoon gaat. De grafkamer ligt in het midden van een heuvel van 40 meter in diameter. De overleden prins heeft naast hem een wagen, een wapen en een bronzen ketel van ongeveer een meter in diameter. De rijk versierde bronzen beelden die gevonden werden, zijn volgens experts het werk van ambachtsmannen uit Griekenland en Zuid-Italië.

De schatten komen dan voornamelijk uit Griekenland en Italië, de overledene was zelf Keltisch. Hij zou via kooplieden aan zijn kostbare spullen zijn gekomen. Of en wanneer de graftombe wordt opengesteld is niet bekend.

Lees ook:Fans kunnen graf Oscar Wilde niet meer kussen
Lees ook:Wijn, een eeuwenoude historie
Lees ook:De Held Bertrand du Guesclin (2)
Lees ook:Drie lijken gevonden in uitgebrande auto Marseille
Lees ook:La Corse

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>