Frans nationaal ballet danst in Nederland

Ballet Amsterdam en Marseille samen. Foto: Alwin

Het nationale ballet uit Marseille komt op bezoek in Nederland en danst samen met ICK Amsterdam op het Holland Festival.

Het Holland Festival krijgt de wereldpremière van een unieke Europese samenwerking, waarbij de krachten van twee dansgezelschappen Ballet National de Marseille en ICK Amsterdam worden gebundeld.

De internationale dansproductieExtremalism is een multidisciplinaire voorstelling met 30 dansers, 24 uit Marseille en 6 uit Amsterdam. Deze grootschalige jubileumvoorstelling bezegelt de twintigjarige samenwerking van het choreografenduo Emio Greco en Pieter C. Scholten.

Lange samenwerking

Twintig jaar geleden begon de samenwerking tussen Emio Greco en Pieter C. Scholten met de zoektocht naar een nieuwe vorm van dans voor het klassiek geschoolde danserslichaam van Greco. Inmiddels staan ze aan het hoofd van stadsgezelschap ICK Amsterdam, een platform voor hedendaagse dans in Nederland, en van het befaamde Franse gezelschap Ballet National de Marseille in Frankrijk. In Extremalism wordt deze Frans-Nederlandse samenwerking voor het eerst zichtbaar voor publiek.

Festival

Extremalism viert zijn dubbelpremière in Nederland en in Frankrijk, in het Holland Festival op 12 en 13 juni in Koninklijk Theater Carré en als openingsvoorstelling van Montpellier Danse. Tickets via hollandfestival.nl

Teaser van de dansvoorstelling:

EXTREMALISM – LICHAAM IN OPSTAND – LE CORPS EN RÉVOLTE from International Choreographic Arts on Vimeo.

Lees ook:Oh! Pays-Bas
Lees ook:Inschrijving voor prijzen Franse KvK van start
Lees ook:Genomineerden ‘Trophées’ Franse Kamer van Koophandel bekend
Lees ook:Festival van de Dans van 10 tot 18 oktober
Lees ook:Août en danse

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>