Nieuwe trend in Parijs: de stad verkennen in een klassieke Eend (2CV)

Franser dan dit kun je het niet krijgen: in de avonduren Parijs bezoeken in een klassieke Eend, oftewel de 2CV van Citroën. Een slim toeristenbureau biedt sinds 2003 tochtjes door de hoofdstad van Frankrijk aan in dit oude autootje, maar sinds de hipsters het vervoersmiddel afgelopen jaar ontdekten is het pas echt een succes. De nieuwste trend als toerist is een avondje karren in een Eend door Parijs. 

Het bedrijf heeft 12 auto’s en de ritjes zijn vooral populair onder buitenlandse toeristen, zo vertelt de oprichtster aan ParisMatch. De ‘deudeuche’, zoals de auto liefkozend wordt genoemd in Frankrijk, mag na een korte cursus van 15 minuten zelf bestuurd worden door de huurders. Je zit dus niet vast aan een chauffeur. Gelukkig maar, want er is maar weinig plek in zo’n auto.

Wie ook een ritje wil maken kan dat boeken bij 4 roues sous 1 parapluie.

Lees ook:‘Lelijke Eend’ bestaat 65 jaar
Lees ook:Wat als vrouwen topless sporten en mannen een hoofddoek dragen
Lees ook:‘Franse minister BuZa stapt op’
Lees ook:Collectors item: Chanel munt
Lees ook:Monaco presenteert vliegende auto

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>