Prachtige tuin gewijd aan Oorlog en Vrede

In het Franse Pas-de-Calais is een tuin speciaal ingericht naar het thema ‘Oorlog en Vrede’ ter nagedachtenis aan de Eerste Wereldoorlog. Bepaalde struiken zijn op verschillende hoogtes geknipt en stellen de soldaten voor die streden in deze oorlog en gezichten zijn in heggen uitgesneden.

De tuin wordt opgesierd door diverse rozen, beelden en bomen. In 2012 werd de tuin uitgeroepen tot natuurpark van het jaar door het ministerie van Cultuur in Frankrijk.

De tuin is meer dan vier hectaren groot en in handen van een particulier. Toch zijn Les Jardins de Sericourt iedere dag geopend voor publiek. Ook is er sinds dit jaar een speciaal boek uit, Les Jardins de Séricourt (Ulmer, 96 p., 19,90 €).

 

Lees ook:Oui oui, c’est Gooische Vrouwen!
Lees ook:Populaire toeristische attractie gesloten voor publiek
Lees ook:Natuurgebied Marais Poitevin onderscheiden
Lees ook:Verplicht betalen om de kerk in te mogen in Frankrijk
Lees ook:Institut Néerlandais in Parijs moet deuren sluiten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>