Dit zijn de tien nieuwe Franse plaatsen op Unesco werelderfgoedlijst (Fotoreportage)

Carcasonne

Frankrijk mag tien nieuwe locaties toevoegen aan de Unesco werelderfgoedlijst. Opmerkelijk genoeg zijn er plekken bij, waarvan je allang zou denken dat ze op de lijst staan, zoals de Mont Saint Michel (het religieuze eiland dat droogvalt bij eb), de grottekeningen uit de oudtijd in de Ardèche en de Middeleeuwse stad Carcasonne.

Alle plekken zijn: Carcasonne, Cathedrale Notre Dame in Reims, Le Chateau de versaille, Mont-Saint-Michel en de baai, Provins, Kasteel van Fontainebleau, Albi, kades van de Seine, Canal du Midi, Chauvet grot in de Ardeche met wandtekeningen.

Hier een fotoreportage:

Chauvet grot in de Ardeche met wandtekeningen. Canal du Midi Seine en haar kades Albi Kasteel van Fontainebleau Provins Mont Saint Michel en de baai Le Chateau de versaille Cathedrale Notre Dame in Reims

 

Lees ook:De Mont Saint Michel – deel 5: wandeltochten in de baai
Lees ook:De Mont Saint Michel – deel 3: de zee
Lees ook:Le Mont Saint-Michel is weer een eiland
Lees ook:Burgemeester voor rechtbank om zelfverrijking
Lees ook:Mont Saint-Michel wordt weer een eiland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>