Wie vertaalt het beste Franse poëzie?

Wie vertaalt het beste poëzie vanuit een andere taal naar het Nederlands? Dat is de centrale vraag op het jaarlijkse Poetry International Festival in Rotterdam. Het vertalen van poëzie wordt vaak door professionals gedaan, maar de organisatie hoopt dat particulieren ook mee willen schrijven.

Het vertaalproject Met Andere Woorden biedt elke liefhebber van taal, poëzie en vertalen de kans om met de gedichten van festivaldichters aan de slag te gaan. Je verdiept je in poëzie, ontdekt hoe intensief en creatief het vertaalproces is, ervaart welke dilemma’s vertalers tegenkomen en leert meer over andere talen en culturen. In de werksessies tijdens het Poetry International Festival kun je jouw vertalingen bespreken met zowel de dichter als de festivalvertaler. Met Andere Woorden vormt een intensieve kennismaking met het literair vertalen en biedt een unieke kans om op verfrissende wijze het werk van een dichter van ver grondig te leren kennen.

Met het poëzievertaalproject Met Andere Woorden kijkt Poetry International voor de vierde keer vooruit naar het Poetry International Festival dat van 10 tot en met 14 juni a.s. plaatsvindt in de Rotterdamse Schouwburg. Dit jaar hoor je op het festival gedichten in het Arabisch, Duits, Engels, Frans, Noors, Mandarijn, Spaans, Zuid-Afrikaans, Zweeds en natuurlijk Nederlands. Inmiddels staat een selectie van de gedichten die straks op het festival zullen worden gelezen online. Het vertalen kan beginnen!

Deelname aan Met Andere Woorden is gratis. Na inschrijving kunnen deelnemers direct aan de slag en ontvangen ze een uitnodiging voor de werksessies met de dichter en festivalvertaler op 13 juni.

Lees ook:Hoe leer ik het Frans goed uitspreken?
Lees ook:In de voetsporen van Anna Seghers’ roman Transit
Lees ook:Parlez-vous céfran?
Lees ook:Impressionist Festival Normandië
Lees ook:Boek: ‘Iek ben konijn van Olland!’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>