Tips: Valentijn in Parijs

Het is Valentijnsdag, en waar kun je dat beter vieren dan in de stad van de liefde, Parijs? Een paar tips voor een romantische avond in de Franse hoofdstad, die overigens net zo romantisch zijn als het geen Valentijnsdag is.

Dineren: Ciel de Paris (Tour Montparnasse).
Het restaurant van de Tour Montparnasse, de grootste wolkenkrabber van Frankrijk. Dineer op 200 meter hoogte met een adembenemend uitzicht over de hele stad. Adres: 33, avenue Maine.

Dineren: Kong.
Dit restaurant met Aziatische keuken heeft verschillende verdiepingen. Vooral vanuit de bovenste heb je een prachtig uitzicht over de hele stad. Het restaurant is gelegen aan de Seine, dus de ideale locatie om nog even een wandelingetje te maken na de maaltijd… Adres: 1 Rue du Pont Neuf.

Dinershow: Le Moulin Rouge
De beroemdste cabaretshow ter wereld. De ingrediënten: glitter, pluimen, pailletten en prachtige danseressen. Oeh là là! De dinershow kost zo’n € 160 per persoon. Adres: Boulevard du Moulin Rouge – Montmartre, 82 Bvd de Clichy.

Dansen: Parnasse Pub
Als je van (latin) dansen houdt, is dit the place to be in Parijs. Volg samen een dansles en geniet daarna van een romantisch diner. Er zijn regelmatig avonden met live muziek en optredens van DJ’s. De kosten zijn € 25 per persoon voor dansles én diner. Adres: 2 place de Catalogne.

‘Liefdesslotje’ ophangen
Vergeet tijdens een romantisch weekend in Parijs zeker niet om met je geliefde naar de Pont de l’Archevêché te wandelen. Deze brug hangt namelijk vol met zogenaamde ‘liefdesslotjes’. Het idee is simpel: Geliefden hangen samen een slotje op aan de brug en gooien vervolgens de sleutel in de Seine, als symbool voor hun ‘eeuwige liefde’. Romantischer kan haast niet! De Pont de l’Archevêché bevindt zich vlakbij metrostation Maubert – Mutualité.

Lees ook:Restaurants met uitzicht over Parijs
Lees ook:Liefdesslotjes in Parijs
Lees ook:De beste terrasjes van Parijs
Lees ook:Valentijnsdag in Frankrijk
Lees ook:Geen slotjesbrug meer in Parijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>