‘Woningnood Frankrijk steeds erger’

De Franse stichting Abbé Pierre, die zich inzet voor huisvesting van de minderbedeelden in Frankrijk, luidt de noodklok. De huisvestingscrisis, die door de economische malaise is aangewakkerd, raakt zo’n acht miljoen mensen. Dat blijkt uit een rapport van stichting, zo meldt HLN.

Volgens Abbé Pierre hebben 685.000 Fransen geen vast woonadres. Van hen leven 133.000 personen zonder een dak boven hun hoofd. In totaal zijn echter 3,6 miljoen mensen niet of slecht gehuisvest en meer dan vijf miljoen zijn kwetsbaar door de huisvestingscrisis. Ook worden volgens de stichting steeds vaker rekeningen niet betaald en is het aantal huisuitzettingen de laatste jaren gestegen.

Lees ook:‘Meer dan 3 miljoen Fransen werkloos’
Lees ook:Meer reizigers Thalys van en naar Parijs
Lees ook:Explosieve stijging Franse werkeloosheid in juli
Lees ook:Steeds meer mensen spreken Frans
Lees ook:Alpe d’HuZes brengt ruim 20 miljoen op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>