Culinaire hoogtepunten tijdens wintersport in Franse Alpen

Foto: J.Lieben

De hele dag in de buitenlucht maakt hongerig. Gelukkig hoort eindeloos tafelen bij Frankrijk. En er is meer, op de populaire wintersportbestemmingen in Frankrijk: kookcursussen, workshops, proeverijen…

Aan tafel bij sterrenchefs

René en Maxime Meilleur van La Bouitte in Saint Martin de Belleville hebben een zespersoonstafel in hun keuken staan. Ideaal om de kneepjes van het vak af te kijken en te genieten van de heerlijkste gerechten. Ook chef Laurent Petit van Clos des Sens in Annecy-le-Vieux nodigt gasten uit in zijn keuken. Samen met zijn team gaat hij vervolgens aan de slag met producten die deze gasten zelf mogen uitkiezen. Een handje helpen behoort tot de mogelijkheden.

Kooklessen
Bij Flocons de Sel in Megève leert chef-kok Emmanuel Renaut (drie sterren in de Michelingids 2012) kookliefhebbers nieuwe gerechten. De recepten zijn betrekkelijk eenvoudig zodat ze ook thuis gemakkelijk na te maken zijn. €60 per persoon voor 2,5 uur. In Courchevel in de keuken van Chabichou (twee Michelinsterren) geven de chefs elke donderdag kookles aan kinderen van 9.30u – 12.00u.

Stichting Marc Veyrat
Deze beroemde chef-kok ontvangt gasten in zijn kookschool. Zij leren alles over wat groeit, bloeit én eetbaar is in de bergen.

Internationaal Gastronomie Festival Châtel
Dit festival wordt gehouden van 16 t/m 19 januari 2013. Voor het derde jaar geven de chef-koks uit Les Portes du Soleil kookdemonstraties, workshops en proeverijen.

Lees ook:18e editie culinair evenement ‘Gastronomades’
Lees ook:Dit is het beste restaurant van Frankrijk 2014
Lees ook:Win schort Haute Cuisine!
Lees ook:Topkok Marc Veyrat opent snackkar in Parijs
Lees ook:Nieuw wijncentrum geopend in Archiac

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>