Sinterklaas in Frankrijk

Niet alleen in Nederland wordt Sinterklaas gevierd, ook in Frankrijk kent men de Goedheiligman. Althans, in het noorden en noordoosten van het land.

Dit weekend was Saint Nicolas op bezoek in de Franse stad Nancy, waar allerlei activiteiten voor kinderen werden georganiseerd. En volgend weekend is de Sint te zien in Metz. Daar maakt hij een kleine tour door de stad en wordt er een concert georganiseerd in de kathedraal van Metz.

Ook in huiselijke kringen en op scholen wordt Sinterklaas in het noorden en noordoosten van Frankrijk gevierd. Daar wordt dat echter niet op 5 december gedaan, zoals in Nederland, maar een dagje later: 6 december is namelijk de officiële sterfdag van de Heilige Nicolaas.

Lees ook:Metz. L’endroit préféré de… Rob van Dijck.
Lees ook:Sinterklaas in Frankrijk
Lees ook:De Franse jaarkalender 2009
Lees ook:Carnaval in Frankrijk
Lees ook:Tour de France 2010 start in Nederland!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>