Truffelseizoen feestelijk van start

© MPellegrin / LaQuinsonne

Het truffelseizoen komt er weer aan. Dit jaar wordt het seizoen feestelijk geopend op 17 november met de Ban des truffes in Richerenches. Op 20 januari wordt de befaamde Messe des truffes gehouden. Tot het einde van het seizoen, begin maart, volgen de feesten en festivals elkaar op in de Vaucluse in het zuiden van Frankrijk.

In de Vaucluse is de “zwarte diamant” meer dan een levenskunst. Het is een religie. De truffel heeft er zijn eigen mis, feesten, markten en in het seizoen wordt hij overal gegeten door klein en groot. De belangrijkste soort is de zwarte truffel of Tuber Melanosporum. Het is de Rolls van de truffelkweker en fijnproever.

Het zuidoosten van Frankrijk is de eerste nationale producent. Op de groothandelsmarkten verhandelt de Vaucluse alleen al 70% van de Franse Melanosporum. In Richerenches, in de Enclave des Papes, wordt er meer dan 700 kg verkocht in het volle seizoen.

Meer info: www.provenceguide.com

Lees ook:Rolls-Royce van Brigitte Bardot te koop
Lees ook:Opnieuw drukte op Franse wegen
Lees ook:Eerste popcornrestaurant opent in Parijs
Lees ook:Zuid-Frankrijk staat onder water
Lees ook:Kandidaat realityserie pleegt zelfmoord

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>