‘Grootste terreurdreiging Frankrijk sinds tijden’

Met de arrestaties van het afgelopen weekend is in Frankrijk de grootste dreiging van terrorisme sinds tijden aan het licht gekomen. Dat heeft de Franse officier van Justitie, François Molins, gezegd bij de voorgeleiding van zeven verdachten.

Na een aanslag op een koosjere winkel in de Parijse voorstad Sarcelles afgelopen september, kwam de Franse politie tijdens haar onderzoek een “extreem gevaarlijke terreurgroep” op het spoor. De verdachten bezaten spullen om bommen mee te maken, aldus justitie.

De leider van de groep kwam afgelopen zaterdag om het leven in een vuurgevecht met de politie. Bij invallen elders werden twaalf personen opgepakt. Vijf van hen zijn inmiddels weer op vrije voeten gesteld, maar de zeven anderen blijven voorlopig vastzitten. De verdachten zijn tussen de 19 en 25 jaar oud. Ze zijn allemaal in Frankrijk geboren en hebben de Franse nationaliteit.

Bronnen: Le Figaro, Nu.nl, HLN.

Lees ook:Twaalf arrestaties bij antiterreuractie
Lees ook:“Terreurverdachten beraamden aanslag”
Lees ook:Tiener gijzelt kinderen op Franse school
Lees ook:Twee doden bij schietpartij Parijs
Lees ook:Vijf terreurverdachten opgepakt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>