ANWB: lawinegevaar op wegen naar Franse Alpen

Dit weekend wordt het erg druk op de wegen naar de skigebieden in de Franse Alpen. De ANWB waarschuwt daarbij opnieuw voor gevaarlijke weersomstandigheden. Het verkeer moet rekening houden met lawinegevaar waardoor wegen tijdelijk afgesloten kunnen worden, aldus de ANWB. 

In de Franse Alpen is de afgelopen week veel sneeuw gevallen. Verschillende wegen zijn afgesloten en duizenden huishoudens zitten zonder stroom. In de departementen Savoie, Haute Savoie en Isere was vrijdagochtend sprake van verhoogd lawinegevaar. Dat betekent dat er wegen tijdelijk afgesloten kunnen worden om lawines te laten springen. De Franse weerdienst heeft die waarschuwing vrijdag rond het middaguur ingetrokken.

De Mont Blanctunnel werd vrijdagochtend, net als vorige week, een paar uur afgesloten wegens lawinegevaar. Inmiddels is de weg weer geopend.

De drukte die komend weekend op de wegen wordt verwacht, zal voornamelijk op de volgende wegen in Frankrijk zijn: A6 Parijs – Lyon, A40 Mâcon – Chamonix, A43 Lyon – Chambéry, N90 Albertville – Bourg St. Maurice.

Lees ook:Mont Blanc tunnel dicht om lawinegevaar
Lees ook:Drukte op de wegen naar skigebieden
Lees ook:Opnieuw files Franse Alpen door wintersport
Lees ook:Lange files naar wintersportgebieden verwacht
Lees ook:Files naar Franse Alpen verwacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>