Aanklacht tegen Chirac na aanslag Pakistan

De nabestaanden van de slachtoffers van een anti-Franse aanslag in de Pakistaanse havenstad Karachi in 2002 gaan een aanklacht indienen tegen de toenmalige Franse president Jacques Chirac, wegens het leven van anderen in gevaar brengen en onvrijwillige doodslag. Dat heeft de advocaat van de slachtoffers gezegd. Ook zal een aanklacht worden ingediend tegen de toenmalige secretaris-generaal van het Elysée, Dominique de Villepin. Dat meldt HLN.
 
Bij de aanslag in mei 2002 kwamen vijftien mensen om het leven, onder wie elf Fransen van de Direction des Constructions Navales (DCN), die er door Frankrijk aan Pakistan verkochte Agosta-duikboten aan het bouwen waren. Het onderzoek richtte zich lange tijd op Al-Qaida, maar later bleek dat het om een Pakistaanse represaille ging. De reden hiervoor zou zijn geweest dat de Chirac zou hebben besloten te stoppen met het uitbetalen van commissielonen. De bedrijfsleider die destijds bij de zaak betrokken was, verklaarde afgelopen donderdag tegenover een Franse rechter dat hij voor de risico’s voor zijn personeel had gewaarschuwd, als de uitbetalingen zouden stoppen.

Ook de naam van de huidige Franse president Nicolas Sarkozy komt in de Agosta-zaak voor. Hij wordt beschuldigd van corruptie in de zaak.

Lees ook:Opnieuw corruptiezaak Jacques Chirac
Lees ook:Jacques Chirac wordt 80 jaar
Lees ook:Chirac: “Nooit een gelegenheid missen om te eten, pissen of neuken”
Lees ook:Chirac gebeten door eigen hond
Lees ook:Sarkozy noemt journalist ‘pedofiel’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>