Vijf terreurverdachten opgepakt

De Franse politie heeft gisteren vijf terreurverdachten opgepakt. Dat meldt de Franse radiozender RTL. De aanhoudingen werden verricht in Parijs en op het vliegveld Charles de Gaulle nabij de Franse hoofdstad.

De verdachten zouden deel uitmaken van islamitische terreurbewegingen uit Pakistan en Afghanistan. In Frankrijk werd eind september het terreuralarmniveau verhoogd naar “rood”, het op één na hoogste niveau van terreurdreiging. Volgens Brice Hortefeux, de Franse minister van Binnenlandse Zaken, is er sprake van een “reële dreiging”.

Lees ook:“Reële terreurdreiging in Frankrijk”
Lees ook:Metrostation in Parijs ontruimd na bommelding
Lees ook:“Terreurverdachten beraamden aanslag”
Lees ook:De Villepin: “Regering zaait paniek over terreurdreiging”
Lees ook:Boek over racistische uitspraak minister

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>