Metrostation in Parijs ontruimd na bommelding

Metrostation Saint-Lazare in Parijs is maandagmiddag enige tijd ontruimd geweest, nadat er bij de Franse politie een telefonische bommelding was binnengekomen.  De politie sloot het hele station af en doorzocht het terrein. In tegenstelling tot eerdere berichten, werd er niets verdachts gevonden. Volgens de politie is er dan ook sprake van een valse bommelding. Dat meldt het Franse dagblad Le Parisien.

Vorige week werd het terreuralarmniveau in Frankrijk verhoogd naar “rood”, het op één na hoogste niveau van terreurdreiging. Brice Hortefeux, de Franse minister van Binnenlandse Zaken, sprak in de media van een “reële dreiging”. Een week eerder werden de Eiffeltoren en metrostation Saint-Michel ontruimd na bommeldingen, die later vals bleken te zijn.

Lees ook:“Reële terreurdreiging in Frankrijk”
Lees ook:Vijf terreurverdachten opgepakt
Lees ook:Verdachte valse bommelding opgepakt
Lees ook:Eiffeltoren ontruimd na bommelding
Lees ook:De Villepin: “Regering zaait paniek over terreurdreiging”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>