“Reële terreurdreiging in Frankrijk”

In Frankrijk is vandaag het terreuralarmniveau verhoogd naar “rood”, het op één na hoogste niveau van terreurdreiging. Volgens Brice Hortefeux, de Franse minister van Binnenlandse Zaken, is er sprake van een “reële dreiging”. 

Wat die dreiging precies inhoudt, heeft Hortefeux niet bekend gemaakt, maar in de Franse nieuwsmedia wordt er volop over gespeculeerd. Volgens het Franse dagblad Le Figaro zou er sprake zijn van een verhoogd risico op een aanslag in het openbaar vervoer. De Franse autoriteiten zouden afgelopen donderdag zijn geïnformeerd over een Algerijnse vrouw die van plan was een zelfmoordaanslag te plegen in Parijs. Vorige week dinsdag werden de Eiffeltoren en het metrostation Saint-Michel in de Franse hoofdstad ontruimd na een bommelding. Deze melding bleek uiteindelijk vals te zijn.

De Franse zender RTL meldt dat imam Dalil Boubakeur van de Grote Moskee in Parijs “sinds afgelopen donderdag beschermd wordt door drie lijfwachten, omdat hij bedreigd zou worden door moslimefundamentalisten”. De 69-jarige Boulabeur staat bekend als een gematigde imam.

Lees ook:Vijf terreurverdachten opgepakt
Lees ook:Frankrijk zet radicale imam land uit
Lees ook:Metrostation in Parijs ontruimd na bommelding
Lees ook:De Villepin: “Regering zaait paniek over terreurdreiging”
Lees ook:“Terreurverdachten beraamden aanslag”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>