Jongeren vernielen begraafplaats

Twee jongeren (18 en 19 jaar) zijn opgepakt omdat ze afgelopen weekend tientallen graven hebben vernield op een kerkhof in Laon, in het noorden van Frankrijk. Zo’n 73 graven van Duitse soldaten uit de Eerste Wereldoorlog werden in de nacht van zaterdag op zondag vernield. Dat meldt het Franse persbureau AFP.

De jongeren zijn bekenden van de politie, liet een woordvoerder weten. Volgens de politiewoordvoerder gaat het om vandalisme onder invloed van alcohol, en zitten er geen anti-Duitse ideeën achter de vernielingen. De jongens hebben onder andere kruisen gebroken. Ze zouden op een motorfiets hebben rondgereden op het kerkhof, waar circa 3.500 mensen begraven liggen, onder wie veel Duitse soldaten die overleden tijdens de Eerste Wereldoorlog. 

Afgelopen juni werden op een andere begraafplaats in Laon ook al vernielingen aangericht. Volgens de politie is er geen verband tussen de twee incidenten.

Foto: Philippe Alès.

Lees ook:Joodse begraafplaats vernield in Bar-le-Duc
Lees ook:Opnieuw ongeregeldheden bij protest
Lees ook:Zes jongeren opgepakt na rellen Grenoble
Lees ook:Op politieauto geschoten, maar “rustige” nacht in Grenoble
Lees ook:Allerheiligen en Allerzielen in Frankrijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>