ANWB waarschuwt voor nieuwe Franse benzine

Met het oog op de komende grote vakantie-uittocht waarschuwt de ANWB op zijn website voor E10, de nieuwe Franse benzine. Bij steeds meer pompstations in Frankrijk vervangt E10 de Euro loodvrij 95. Bij auto’s van voor het bouwjaar 2000 kan E10 schade opleveren aan leidingen en pakkingen, aldus de ANWB.

De naam E10 staat voor ethanol 10 procent. Uit milieuoverwegingen heeft de Franse overheid besloten gewone benzine te mengen met de biobrandstof ethanol. In de meeste Europese landen is gekozen voor een mengsel van 5,75 procent ethanol en benzine om oudere auto’s te beschermen. E10 kan behalve leidingen en pakkingen, ook de motor op zich beschadigen. Maar zegt de ANWB, alleen bij structureel gebruik.

De Franse overheid heeft een website geopend waar automobilisten kunnen nagaan of hun auto geschikt is voor E10. De site is franstalig: www.carburante10.fr. Overigens kunnen automobilisten in Frankrijk ook Euro 98 tanken. (Bron: Nu.nl)

Lees ook:Alarmcentrale ANWB heeft het druk
Lees ook:ANWB waarschuwt reizigers naar Frankrijk
Lees ook:Tanken wordt tijdelijk goedkoper in Frankrijk
Lees ook:Steeds minder benzine in Frankrijk
Lees ook:Alcoholblaastest verplicht in auto Frankrijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>