Hoofdinspecteur Michelin licht werkwijze toe

Het interieur van een restaurant is niet van invloed op een ster, een restaurant kan geen ster en een Bib Gourmand tegelijk hebben en restaurateurs kunnen de beoordelingen van Michelin niet inlezen. Dat zegt Werner Loens, hoofdinspecteur van Michelin Benelux in een interview met Misset Horeca. Dat schrijft de Telegraaf. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is de inrichting van een restaurant niet van invloed op het wel of niet verkrijgen van een felbegeerde ster. „De sterren worden puur gegeven op basis van wat er op het bord ligt, wat je daarvoor betaalt en de manier waarop de chef werkt. Het is soms moeilijk te bevatten voor de gasten, maar de aankleding is voor de ster totaal niet van invloed,”aldus Loens. Ook kunnen restaurants tegenwoordig geen ster en een Bib Gourmand tegelijk hebben. „In het verleden zijn er in Frankrijk restaurants geweest die dat hadden. We hebben er echter voor gekozen het niet meer te doen. Als een restaurant aan alle criteria voor een Bib én voor een ster voldoet, kiezen we voor een ster.”

Lees de rest van het bericht hier.

Lees ook:Franse topkok levert Michelinsterren in
Lees ook:Dubbel feest voor Gordon Ramsay
Lees ook:Frans restaurant Reflet bestaat 125 jaar
Lees ook:Franse meesterkok opent restaurant in Noordwijk
Lees ook:Frans restaurant serveert alleen toetjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>