Française is de ‘baarmoeder’ van Europa

Een opvallend berichtje, op de site van De Pers: De Française heeft de twijfelachtige eer de ‘baarmoeder’ van Europa te zijn. Waarom? Zij produceert de meeste kinderen. Uiteraard zijn niet alle Franse vrouwen even trots op die titel.

Een stukje uit het artikel:

“Het jaar 2008 was een topjaar voor de Franse vruchtbaarheid. Het Franse bureau voor de statistiek INSEE maakte deze week bekend dat er vorig jaar ruim 800.000 kinderen werden geboren. Sinds 1981 is dat niet meer voorgekomen. De Française krijgt gemiddeld 2,02 kinderen, een doorsnee EU-vrouw niet meer dan 1,54. Nederland doet aardig mee (1,7), Duitsland en Spanje blijven achter (1,3).

Franse vrouwen zijn samen met de Ieren recordhouder. Genereuze kindertoelagen, goede kinderopvang en een lange traditie van familiepolitiek zorgen ervoor dat Frankrijk de komende decennia de bevolking op peil houdt, in tegenstelling tot andere landen zoals Duitsland en Italië.”

Andere verklaringen voor dit hoge cijfer lees je in het volledige artikel.

Bron: De Pers

Lees ook:Extreme wachtlijsten Franse kinderopvang
Lees ook:Frankrijk: Schaamhaar bij vrouwen wordt hip
Lees ook:Wat als vrouwen topless sporten en mannen een hoofddoek dragen
Lees ook:Yves Duteil op Festival Alliance Française
Lees ook:Franse vrouwen kopen meeste verzorgingsproducten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>